top of page

Mithe wint award beste Vlaamse Amateurmusical


Afgelopen maandag 7 november werden in Gent de Vlaamse Musicalawards uitgereikt. De Leuvense musicalcompagnie Mithe vzw won met haar productie ‘Company’ de hoofdprijs voor de “Beste amateurmusical”. Vzw Mithe Musicalcompagnie Mithe is een zeer jonge vereniging. De groep ontsproot als Musicalafdeling uit de befaamde Leuvense dansschool van Aike Raes. In 2006, 2008 en 2009 werd er telkens één productie aangeboden; keer op keer waren de succesvolle producties uitverkocht. Intussen is de musicalwerking zo geëvolueerd en uitgebreid dat Mithe sinds 2009 als vzw op eigen benen staat. Mithe brengt inmiddels jaarlijks 2 volwaardige producties. Daarnaast organiseert vzw Mithe ook workshops rond zang, dans en stemgebruik voor kinderen en (jong)volwassenen. Succesverhaal Sedert haar prille bestaan boekte Mithe reeds enkele andere successen: in 2010 sleepte de vereniging met haar productie Rent de Leuvense Euripidesprijs in de wacht én behaalde ze met I Love You, You’re Perfect, Now Change! een eerste nominatie voor de Vlaamse prijs die ze nu behaalden. Company De bekomen hoofdprijs is uiteraard een opsteker voor de vereniging. Met alleen de nominatie was Mithe al vereerd maar dat de Mithe delegatie in Gent bovendien de hoofdprijs mocht wegkapen werd niet verwacht. De keuze om de productie Company van de auteur Stephen Sondheim te brengen was nochtans niet evident en maakt de eer om de gewonnen prijs alleen maar groter. Het complex verhaal met meerdere gelaagdheden en de moeilijke muzikale koordelen (tot 13-stemmig) vergde het uiterste van de hele cast. Maar mede dank zij de sterke coaching van Lies Vallaeys en Kristel Lamerichs bracht de ploeg deze uitdaging tot dit uitstekend einde. Musical in de lift Iedereen kan de opmars van het Musicalgenre vaststellen. Van de aandacht die vooral naar gekende grote producties gaat kunnen kleinere gezelschappen als Mithe zeker mee profiteren. De award die voor het amateurcircuit wordt voorzien is daar een mooi voorbeeld van. Maar het werkt ook omgekeerd: Mithe slaagt erin om jaarlijks met hun 2 producties bijna 2000 personen op de been te brengen en dragen op die wijze zeker bij tot het populariseren van dit specifiek theatergenre. Volgend seizoen Op dit moment wordt door Mithe al hard gewerkt aan de 2 producties voor het pas gestarte seizoen. In februari 2012 brengen zij Little Shop of Horrors (van A. Menken en H. Ashman) en in mei wordt het uitkijken naar City of Angels (van C. Coleman, D. Zippel en L. Gelbart). De lat wordt altijd maar hoger gelegd, maar de basisopties van Mithe blijven behouden: hoogstaande maar toch toegankelijke Musicals aanbieden aan het steeds groter wordende Leuvense publiek. En intussen blijft het voor de Mithe-ploeg voor en achter de schermen prettig samenwerken.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page