top of page

Fiere Margrietjuweel 2010

Musicalcompagnie Mithe nodigde ons voor de eerste maal uit op hun producties en die waren meteen een schot in de roos. Als eerste productie brengen zij I Love You, You're Perfect, Now Change. Het verhaal en de liedjesteksten zijn van Joe DiPietro. De muziek werd gecomponeerd door Jimmy Roberts. Het regisseursduo Kristel Lamerichs en Erik Luyten begeleidden een dertienkoppige cast en een kanjer van een muzikant, Roeland Daems. Grappige acteertafereeltjes wisselden erg vlot met zang en choreografie. Een aangename verrassing. En nog meer zang en dans van deze compagnie! Met het verhaal RENT van Jonathan Larson, opnieuw in een regie van Kristel Lamerichs en Erik Luyten, brengt MUSICALCOMPAGNIE MITHE een betoverende musical met emotionele en grappige momenten. Meer hierover in 'Verslag Euripidesprijs' Verslag Euripidesprijs De laatste nominatie gaat naar “Rent” van Jonathan Larson bij Musicalcompagnie Mithe in een regie van Kristel Lamerichs en Erik Luyten. Jonathan Larson schreef een verhaal over het leven van acht vrienden die in NewYork City wonen. Ze moeten hier zien te overleven, terwijl ze worstelen met relaties, liefde, verlies, creativiteit en aids. De auteur leefde een leven vol passie en muziek maar overleed plots in 1996, enkele dagen voor de première van Rent. Zeker in het eerste deel was het verhaal niet altijd perfect te volgen en was soms een beetje bedolven onder zang en dans. Naar het einde toe kwamen de losse stukjes bij elkaar en viel alles netjes op zijn poten. Het regisseursduo zorgde voor een heel mooie regie en enscenering, daarbij uiteraard geholpen door de fantastische dansbegeleiding van Jennifer Regidor en de prachtige muzikale begeleiding van Carl Vandoorne. Zo kreeg bv. ieder personage dat met HIV besmet was een danser als schaduw. Die danser staat dan symbool voor zijn of haar innerlijke strijd, angsten en verlangens. Wij, de jury, geven toe niet over de competenties te beschikken om de kwaliteit van de zang te beoordelen. Toch weten wij dat zeer sterke stemmen te horen waren: Erik Luyten, Kristel Lamerichs, Joris Kun, David Imbrechts en Liesbeth Selleslagh. En er zijn ongetijfeld nog enkele andere. Maar er waren ook prachtige acteerprestaties te bewonderen. In de eerste plaats de jonge Joris Kun als Roger Davis: ronduit verbluffend. Liesbeth Selleslach als een prachtige Mimi. Kristel Lamerichs die o.a. een onvergetelijke “tafelscène” bracht en last but not least: Michaël Lejeune als de travestiet Angel: juist gezet, sympathiek, innemend en met veel subtiliteit. Tot slot wil ik deze bespreking van Rent eindigen met een boutade die gebruik maakt van de titel van hun eerste productie: “ I love you, you’re perfect….never change!” Een hartelijk applaus voor Rent en Mithe.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page