top of page
IMG_6737.JPG

MITHE
NEXT LEVEL CLASS

Bij Mithe kan iedereen starten met musical en zang. Maar in onze lessen en repetities zien we toch dat het zingen en acteren een tweede natuur is.

Uiteraard willen we ervoor zorgen dat iedereen kan blijven genieten van de lessen musical en zang, maar willen we ook de 'uitschieters' extra prikkelen

 

Met de workshops voor de Next Level Class willen we op zoek gaan naar verdieping. We willen een extra uitdaging bieden in twee van de drie musical takken: zang & spel.

Heb je het gevoel dat je meer kunt bereiken en je talent verder kunt ontwikkelen? Dan zijn dit dé perfecte workshops voor jou!

Wat kun je verwachten tijdens deze workshops? Ervaren docenten uit het vak zullen je begeleiden, inspireren en je de nodige technieken bijbrengen om je musicalskills naar een hoger niveau te tillen. 

We werken in kleine groepen van maximum 10 deelnemers. Zo kunnen we de kwaliteit blijven bewaken. Samen groeien in een veilige omgeving, met genoeg ruimte voor individuele vragen.

Interesse? Lees dan vlug hieronder of je in aanmerking komt.

Voor wie

VOOR WIE?

 • Leerlingen van de jaarreeksen van Musicalcompagnie Mithe (Kids 3, Jongeren 1&2, Volwassenen & zanglessen)

 • Zangleerlingen van Vocal Coaching Leuven die het afgelopen jaar minstens 5 uur privé zangles hebben gevolgd en die interesse hebben in musical.

 • Spelers van Musicalcompagnie Mithe die in de afgelopen 3 jaar slaagden voor minstens één auditie

 

Val jij onder deze voorwaarden en denk je dat deze workshops iets voor jou zouden kunnen zijn? Klik dan verder naar de algemene voorwaarden. 

Programma

PROGRAMMA

Het programma voor najaar 2023 bestaat uit 4 workshops, verspreid over 2 avonden. Elke avond gaan we zowel met spel als met zang aan de slag, telkens in een ander thema. 

We willen onze Next Level Class trainen in zowel spel als zang dus je kan de workshops niet apart boeken. We willen graag ons aanstormend talent verbeteren in beide takken van muziektheater.

16 NOVEMBER 2023

IMG_6566.JPG

16/11/2023

ZANGTECHNIEK

VOOR MUSICAL

We gaan op zoek naar jouw gewenste klank. Waar sta je nu? En wat wil je graag leren. Uiteraard gaan we ook aan de slag met 'belting', de techniek om gezond lekker luid en hoog te kunnen zingen!

 

Docent: Kristel Lamerichs

Kristel is docente zang aan het voorbereidende jaar Musical in de kunsthumaniora van Brussel en senior vocal coach bij Vocal Coaching Leuven.

tussen 18:00 -21:00

(uren afhankelijk van het aantal groepen, je werkt 1,5u aan dit thema met jouw groep)

IMG_9830.jpg

16/11/2023

SCENES 

TRAINING IN

SAMEN SPELEN

In deze workshop bieden we verdieping in het spelen van scenes.Je krijgt handvaten om je tekst beter te analyseren, om zo naturel mogelijk, maar toch vanuit je personage te leren reageren.

 

Docent: Mathias Fleurackers

Mathias is masterstudent musical aan het conservatorium van Brussel. Hij is voornamelijk gespecialliseerd in speltraining in musical.

tussen 18:00 -21:00

(uren afhankelijk van het aantal groepen, je werkt 1,5u aan dit thema met jouw groep)

18/12/2023

SONG

INTERPRETATIE

VOOR MUSICAL

We zoeken samen met Jozefien uit hoe je de inhoud van je song het best bij je publiek krijgt. Weet je wat je wil vertellen met een song? Komt hetgeen je wil vertellen wel echt tot bij de toeschouwer? Jozefien helpt je met gerichte opdrachten op weg. Om echt te testen welke oefeningen voor jou werken, kunnen externe deelnemers inschrijven voor een 'passieve' deelname*. Zij kijken toe terwijl jij aan je performance bouwt.

 

Jozefien Grossen

Jozefien is afgestudeerd aant het conservatorium van Brussel. Ze speelt dit seizoen de hoofdrol in de Deep Bridge productie Haispray.

tussen 18:00 -21:00

(uren afhankelijk van het aantal groepen, je werkt 1,5u aan dit thema met jouw groep)

*Info over passieve deelname volgt later.

Jozefien.jpeg

18/12/2023

KOMISCHE SCENES 

AIN'T THAT FUNNY?

In deze workshop bieden we verdieping in het spelen van komische scenes. Hier leren we tips & trics om je komische timing op punt te zetten.

Docent: Mathias Fleurackers

Mathias is masterstudent musical aan het conservatorium van Brussel. Hij is voornamelijk gespecialliseerd in speltraining in musical.

tussen 18:00 -21:00

(uren afhankelijk van het aantal groepen, je werkt 1,5u aan dit thema met jouw groep)

IMG_9110.JPG

18 DECEMBER 2023

 • Beide workshops zijn samen te boeken.

 • Maximum 10 deelnemers per leeftijdscategorie.

 • Kostprijs is €120 (excl. BTW) voor de twee workshops.

 • Mithe behoudt zich het recht om omwille van organisatorische redenen een opleiding te annuleren (bijvoorbeeld door te weinig deelnemers), het programma, de datum of de locatie te wijzigen (bijvoorbeeld door ziekte van de lesgever of onbeschikbaarheid van een zaal, of door overmacht). Alle deelnemers worden hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld, hetzij via e-mail, hetzij telefonisch. In geval van annulatie krijgt elke deelnemer het inschrijvingsbedrag teruggestort.

Algemen voorwaarden NLC

ALGEMENE
VOORWAARDEN

Met deze workshops willen we op zoek gaan naar verdieping. We willen een extra uitdaging bieden in twee van de drie musical takken: zang & spel.

 

Hiervoor is het belangrijk dat onderstaande basisvoorwaarden vervuld zijn: 

 

 • Je slaagt voor onderstaande auditieprocedure OF je wordt aangesproken door iemand van het overkoepelende team (en hoef je dus geen filmpje in te sturen). Dat team bestaat uit Kristel Lamerichs (Artistieke leiding Mithe) en Mathias Fleurackers (hoofddocent drama van NLC).  De groep wordt halfjaarlijks opnieuw geëvalueerd tijdens de workshops en lessenreeksen. 

 

ZANG:

 • Je kan toon houden

 • Je hebt ritmegevoel

 • Je durft te zingen, ook al is het nog niet perfect

 

SPEL:

 • Lef en durf om te spelen

 

ALGEMEEN:

 • Je staat open om te werken met nieuwe songs, theatermateriaal en nieuwe werkvormen voor zang, drama en musical.

 • Je staat open voor feedback van de coaches

 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om bij te leren

IMG_5919.JPG
Auditieprocedure NLC

AUDITIE
PROCEDURE

Onderaan deze pagina kan je het in te studeren materiaal aanvragen. Maak 4 filmpjes (met je gsm) van jezelf en van de ingestudeerde stukken: 

 • Een kort filmpje waarin je jezelf even voorstelt 

 • Opgelegd zangnummer (met de opgegeven karaoke track)

 • Keuzenummer in het musical genre (met een karaoke track, hoeft niet volledig te zijn, minimale lengte 1 minuut)

 • Opgelegde monoloog 

Het opgelegde materiaal kan je hier aanvragen:

Deadline voor Ronde 1 is zondag 27 oktober 2023 om 23:59 (najaarsworkshops)

Deadline voor Ronde 2 is zondag 21 januari 2024 om 23:59 (voorjaarsworkshops)

Na het bekijken van deze filmpjes kan het zijn dat we nog vragen hebben, of dat er iets niet duidelijk is. Dan contacteren wij jou voor een gesprek.

Zijn we overtuigd van je potentieel? Dan word je uitgenodigd om je in te schrijven voor de workshops van de Next Level Class.

IMG_7531.jpg

MATERIAAL AANVRAGEN

Bedankt voor de inzending! Check snel je mailbox voor het materiaal. Niet gevonden? Check dan je spam.

MATERIAAL

Het
NEXT LEVEL 
team

Kristel (1 van 1)_edited.jpg

Kristel Lamerichs

Mathias Fleurackers_edited.jpg

Mathias Fleurackers

bottom of page