top of page
IMG_6737.JPG

MITHE
NEXT LEVEL CLASS

Bij Mithe kan iedereen starten met musical en zang. Maar in onze lessen en repetities zien we toch dat het zingen en acteren een tweede natuur is.

Uiteraard willen we ervoor zorgen dat iedereen kan blijven genieten van de lessen musical en zang, maar willen we ook de 'uitschieters' extra prikkelen

 

Met de workshops voor de Next Level Class willen we op zoek gaan naar verdieping. We willen een extra uitdaging bieden in twee van de drie musical takken: zang & spel.

Heb je het gevoel dat je meer kunt bereiken en je talent verder kunt ontwikkelen? Dan zijn dit dé perfecte workshops voor jou!

Wat kun je verwachten tijdens deze workshops? Ervaren docenten uit het vak zullen je begeleiden, inspireren en je de nodige technieken bijbrengen om je musicalskills naar een hoger niveau te tillen. 

We werken in kleine groepen van maximum 10 deelnemers. Zo kunnen we de kwaliteit blijven bewaken. Samen groeien in een veilige omgeving, met genoeg ruimte voor individuele vragen.

Interesse? Lees dan vlug hieronder of je in aanmerking komt.

Voor wie

VOOR WIE?

 • Leerlingen van de jaarreeksen van Musicalcompagnie Mithe (Kids 3, Jongeren 1&2, Volwassenen & zanglessen)

 • Zangleerlingen van Vocal Coaching Leuven die het afgelopen jaar minstens 5 uur privé zangles hebben gevolgd en die interesse hebben in musical.

 • Spelers van Musicalcompagnie Mithe die in de afgelopen 3 jaar slaagden voor minstens één auditie

 

Val jij onder deze voorwaarden en denk je dat deze workshops iets voor jou zouden kunnen zijn? Klik dan verder naar de algemene voorwaarden. 

Programma

PROGRAMMA

Het programma voor het voorjaar 2024 bestaat terug uit 4 workshops, verspreid over 2 avonden. Elke avond gaan we zowel met spel als met zang aan de slag, telkens in een ander thema. 

We willen onze Next Level Class trainen in zowel spel als zang dus je kan de workshops niet apart boeken. We willen graag ons aanstormend talent verbeteren in beide takken van muziektheater.

VRIJDAG 8 MAART 2024

IMG_6566.JPG

8/3/2023

BELTING

VOOR MUSICAL

Hoog en luid, toch wel typerend voor musical, niet? Maar hoe doe je dat nu zonder je stem te beschadigen? Met een aantal tips & trics uit deze workshop kom je al een heel eind!

 

Docent: Kristel Lamerichs

Kristel is docente zang aan het voorbereidende jaar Musical in de kunsthumaniora van Brussel en senior vocal coach bij Vocal Coaching Leuven.

tussen 18:00 -21:00

(uren afhankelijk van het aantal groepen, je werkt 1,5u aan dit thema met jouw groep)

8/3/2023

FYSIEK THEATER

SPELPLEZIER VERZEKERD

We werken aan een techniek waarbij je het lichaam inzet als belangrijkste basis om je theaterkarakter vorm te geven.  

 

Docent: Mathias Fleurackers

Mathias is masterstudent musical aan het conservatorium van Brussel. Hij is voornamelijk gespecialiseerd in speltraining in musical.

tussen 18:00 -21:00

(uren afhankelijk van het aantal groepen, je werkt 1,5u aan dit thema met jouw groep)

21/3/2024

SONG

INTERPRETATIE

VOOR MUSICAL

We zoeken samen uit hoe je de inhoud van je song het best bij je publiek krijgt. Weet je wat je wil vertellen met een song? Komt hetgeen je wil vertellen wel echt tot bij de toeschouwer? Mathias helpt je met gerichte opdrachten op weg. 

 

Docent: Mathias Fleurackers

Mathias is masterstudent musical aan het conservatorium van Brussel. Hij is voornamelijk gespecialiseerd in speltraining in musical.

tussen 18:00 -21:00

(uren afhankelijk van het aantal groepen, je werkt 1,5u aan dit thema met jouw groep)

*Info over passieve deelname volgt later.

21/3/2024

ENSEMBLE SCENES 

UIT MUSICAL

In deze workshop bieden we verdieping in het spelen van ensemble scenes. Hoe kan je je personage vormgeven in een ensemblestuk. Hoe creëer je eigenheid, zonder afleiding van het doen van de scene.

Docent: Laura Seys

In 2016 studeerde ze af als musicalactrice aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Pas afgestudeerd speelde ze een hoofdrol in de musical De Rozenoorlog van Judas theaterproducties. 

In 2018 was ze te zien in de musical '40-'45 van Studio 100 waarin ze deel uitmaakte van het ensemble en als understudy van het hoofdpersonage Marie.

In december 2022 en januari 2023 was ze te zien in de musical Charlie and the Chocolate Factory. Hierin vertolkte ze de rol van mrs. Bucket, de mama van Charlie.

tussen 18:00 -21:00

(uren afhankelijk van het aantal groepen, je werkt 1,5u aan dit thema met jouw groep)

Laura2022.jpg

DONDERDAG 21 MAART 2024

 • Beide workshops zijn samen te boeken.

 • Maximum 10 deelnemers per leeftijdscategorie.

 • Kostprijs is €145 (incl. BTW en verzekering) voor de twee workshops.

 • Mithe behoudt zich het recht om omwille van organisatorische redenen een opleiding te annuleren (bijvoorbeeld door te weinig deelnemers), het programma, de datum of de locatie te wijzigen (bijvoorbeeld door ziekte van de lesgever of onbeschikbaarheid van een zaal, of door overmacht). Alle deelnemers worden hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld, hetzij via e-mail, hetzij telefonisch. In geval van annulatie krijgt elke deelnemer het inschrijvingsbedrag teruggestort.

Algemen voorwaarden NLC

ALGEMENE
VOORWAARDEN

Met deze workshops willen we op zoek gaan naar verdieping. We willen een extra uitdaging bieden in twee van de drie musical takken: zang & spel.

 

Hiervoor is het belangrijk dat onderstaande basisvoorwaarden vervuld zijn: 

 

 • Je slaagt voor onderstaande auditieprocedure OF je wordt aangesproken door iemand van het overkoepelende team (en hoef je dus geen filmpje in te sturen). Dat team bestaat uit Kristel Lamerichs (Artistieke leiding Mithe) en Mathias Fleurackers (hoofddocent drama van NLC).  De groep wordt halfjaarlijks opnieuw geëvalueerd tijdens de workshops en lessenreeksen. 

 

ZANG:

 • Je kan toon houden

 • Je hebt ritmegevoel

 • Je durft te zingen, ook al is het nog niet perfect

 

SPEL:

 • Lef en durf om te spelen

 

ALGEMEEN:

 • Je staat open om te werken met nieuwe songs, theatermateriaal en nieuwe werkvormen voor zang, drama en musical.

 • Je staat open voor feedback van de coaches

 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om bij te leren

IMG_5919.JPG
Auditieprocedure NLC

AUDITIE
PROCEDURE

Onderaan deze pagina kan je het in te studeren materiaal aanvragen. Maak 4 filmpjes (met je gsm) van jezelf en van de ingestudeerde stukken: 

 • Een kort filmpje waarin je jezelf even voorstelt 

 • Opgelegd zangnummer (met de opgegeven karaoke track)

 • Keuzenummer in het musical genre (met een karaoke track, hoeft niet volledig te zijn, minimale lengte 1 minuut)

 • Opgelegde monoloog 

Het opgelegde materiaal kan je hier aanvragen:

Deadline voor Ronde 1 is zondag 27 oktober 2023 om 23:59 (najaarsworkshops)

Deadline voor Ronde 2 is zondag 11 februari 2024 om 23:59 (voorjaarsworkshops)

Na het bekijken van deze filmpjes kan het zijn dat we nog vragen hebben, of dat er iets niet duidelijk is. Dan contacteren wij jou voor een gesprek.

Zijn we overtuigd van je potentieel? Dan word je uitgenodigd om je in te schrijven voor de workshops van de Next Level Class.

IMG_7531.jpg

MATERIAAL AANVRAGEN

Bedankt voor de inzending! Check snel je mailbox voor het materiaal. Niet gevonden? Check dan je spam.

MATERIAAL

Het
NEXT LEVEL 
team

Kristel (1 van 1)_edited.jpg

Kristel Lamerichs

Mathias Fleurackers_edited.jpg

Mathias Fleurackers

bottom of page