top of page

Mithe valt in de prijzen

LEUVEN - De Leuvense musicalcompagnie Mithe kreeg met haar productie Company de hoofdprijs voor Beste Amateurmusical op de Vlaamse Musicalawards. Maandag werden deze awards in Gent uitgereikt.

‘Met alleen de nominatie waren we al vereerd, maar dat onze delegatie in Gent bovendien de hoofdprijs mocht wegkapen, hadden we niet verwacht’, klinkt het bij de musicalcompagnie. ‘De keuze om de productie Company van Stephen Sondheim te brengen was nochtans niet evident en maakt de eer om de gewonnen prijs alleen maar groter. Het complex verhaal met meerdere gelaagdheden en de moeilijke muzikale koordelen (tot 13-stemmig) vergde het uiterste van de hele cast.’

Het is niet de eerste prijs die Mithe in ontvangst mag nemen. In 2010 sleepte ze de Leuvense Euripidesprijs in de wacht voor RENT en behaalde ze met I Love You, You’re Perfect, Now Change een eerste nominatie voor de Vlaamse Musicalawards.

Mithe ontstond nog maar recent als musicalafdeling uit de dansschool van Aike Raes. Omdat hun producties zo succesvol waren, besloot Mithe in 2009 op eigen benen te staan. Elk jaar brengen ze twee volwaardige productie. Daarnaast bieden ze ook workshops rond zang, dans en stemgebruik.

Op dit moment wordt door Mithe al hard gewerkt aan de twee producties voor het nieuwe seizoen. In februari 2012 brengen zij Little Shop Of Horrors (van A. Menken en H. Ashman) en in mei wordt het uitkijken naar City of Angels (van C. Coleman, D. Zippel en L. Gelbart).

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page