top of page

Musicalcompanie Mithe brengt The Full Monty

Op 16 mei gaat de derde en laatste productie van dit seizoen van Musicalcompagnie Mithe in première. Na de vorige succesvolle producties zijn de verwachtingen opnieuw erg hoog gespannen. Het wordt dus uitkijken naar ‘THE FULL MONTY’ van David Yazbek.

De kaartenverkoop loopt opnieuw als een trein. Daarom diende een bijkomende voorstelling te worden gepland op zondag 26 mei.

The Full Monty is een gekend verhaal dat in 1997 succesvol werd verfilmd, weinigen weten echter dat er ook een musical werd van gemaakt, ook op Broadway opgevoerd.

Een groep werkloze arbeiders besluit om een strip-act uit te voeren om snel en makkelijk wat geld te verdienen. Snel en makkelijk omdat ze konden vaststellen dat hun eigen vrouwen volledig uit de bol gaan bij een optreden van de Chippendales. En wat kan er nu moeilijk zijn aan het uitdoen van uw kleren en sensueel mannelijk met uw kruis staan draaien, denken de mannen dan.

Naast het lichtere ‘strip-act’ werk, komen er in de rand ook zwaardere thema’s als werkloosheid, vaderrechten, depressies en zelfs zelfdoding aan bod. Alles is natuurlijk overgoten met een humoristisch sausje, wat naar boven komt in zowel tekst als de muziek.

Regisseur Pieter-Jan Martens (De Reynaertgesellen Leuven) vatte de gekende verhaallijn fris en origineel op. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er voor kenners én leken een mooie avond van te maken: indringende ballads, grappige visuele toestanden, eenvoudige en goed klinkende koordelen. Zowel het verhaal als de muziek zijn erg toegankelijk en zullen ongetwijfeld een ruim publiek weten te bekoren.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page