top of page

Musicalcompagnie Mithe brengt 8 Vrouwen

Als tweede productie van het seizoen brengt Musicalcompagnie Mithe uit Leuven 8 Vrouwen, een thriller van de Franse auteur Robert Thomas, verfilmd door François Ozon, maar door Mithe omgevormd tot een muziektheatervoorstelling met muziek van Stephen Sondheim. Er zijn nog voorstellingen van 13 tot en met 16 februari 2013.

De Franse auteur Robert Thomas schreef met zijn ‘8 vrouwen’ een stuk in de Engelse traditie van series als ‘Morse’, ‘Prime suspect’ en ‘Silent Witness’. Zijn ‘The trap’ uit 1960 werd door Hitchcock verfilmd voor bioscoop en televisie. ‘Huit femmes’ werd dan weer succesvol verfilmd door François Ozon met onder andere Catherine Deneuve en Isabelle Hupert.

De acht vrouwen in deze thriller zijn met elkaar verbonden en zitten vast op één locatie. Hoewel het kerstmis is, is er van vrede geen sprake meer als de ontspannen en feestelijke sfeer doorbroken wordt door de moord op de heer des huizes. Passie, jaloezie, geldgebrek… alle vrouwen hadden een motief om hem te vermoorden! Maar wie is de dader…? Musicalcompagnie Mithe maakt van deze thriller een bloedstollende muziektheatervoorstelling, met muziek van Stephen Sondheim.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page