top of page

Mithe herneemt RENT in Antwerpen en Leuven

In 2010 gooide het Leuvense musicalgezelschap Mithe hoge ogen met hun productie van ‘Rent’. De eigenzinnige versie van de rockmusical van Jonathan Larson werd beloond met de Euripidesprijs (Leuvense stadsprijs voor beste theaterproductie) en de productie kreeg ook een nominatie in de categorie ‘Beste Amateurproductie’ bij de Vlaamse Musicalprijzen 2010. Vijf jaar later herneemt het gezelschap deze productie in Antwerpen en Leuven. Gisterenavond vond de première plaats in de Zwarte Zaal van het Antwerpse Fakkelteater.

‘Rent’ vertelt het verhaal van acht vrienden die in New York wonen. We kijken door de ogen en de lens van Marc, die een jaar lang de groep volgt door middel van een videoreportage. De acht moeten zien te overleven terwijl ze worstelen met relaties, liefde, het verlies, creativiteit en aids.

Na de voorstellingenreeks op 15, 16 en 17 mei in de Zwarte Zaal van het AntwerpseFakkelteater is ‘Rent’ ook op 21, 22 en 23 mei te zien in het Wagehuys in Leuven. De keuze om ‘Rent’, één van de allereerste producties van Mithe, te hernemen is niet onlogisch. Met deze voorstelling leverde het musicalgezelschap vijf jaar geleden meteen hun visitekaartje af.

Uit musicalcompagnie Mithe is dit jaar ook de professionele organisatie proMITHEusontstaan die in het voorjaar 2015 hun eerste succesvolle productie ‘Thrill Me‘ op de planken bracht in Leuven, Antwerpen en Gent. Volgend seizoen brengt proMITHEus hun tweede productie: ‘Murder Ballad‘.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page