top of page

Leuvense Musicalcompagnie Mithe gaat voor een volgende uitdaging met Spring Awakening

Het gaat goed met de Leuvense Musicalcompagnie Mithe. Nadat Mithe vorig jaar de Vlaamse Musicalprijs 2011 in de categorie “Beste Amateurmusical” won, worden dit seizoen voor het eerst 3 producties geprogrammeerd. De eerstvolgende productie, het befaamde Spring Awakening was in Leuven in een mum van tijd uitverkocht. Wie de jongere cast wil zien schitteren kan nog naar het Fakkeltheater in Antwerpen. Ook het opzoeken van deze bijkomende locatie is nieuw.

Spring Awakening is een van oorsprong Amerikaanse musical uit 2006, gebaseerd op het toneelstuk Frühlings Erwachen, in 1891 geschreven door Frank Wedekind. Het toneelstuk was destijds controversieel vanwege de thema’s abortus, homoseksualiteit en kindermishandeling die erin voorkwamen. De muziek voor de musical-bewerking is geschreven door Duncan Sheik en de script- en liedteksten door Steven Sater.

De musical was snel een regelrecht Broadway-succes want kende 11 nominaties waarvan er acht werden verzilverd. Er werden Drama Desk Awards gewonnen en ook de CD-opname won in 2008 de 2008 Grammy Award voor beste musicalopname.

Voor het eerst haalt Mithe er een externe professionele acteurscoach bij. De Gentse David Cantens (gekend van o.a. Flikken, Zone Stad, Witse, Ella, Familie, Het huis Anubis, en verbonden aan het theatergezelschap De Spelerij) begeleidt het hele voorbereidingsproces van de cast die voornamelijk uit jongere maar ervaren musicalacteurs bestaat.

Voor het eerst zal Mithe op één seizoen 3 producties brengen. Naast “Spring Awakening” wordt er op dit moment hard gewerkt aan de volgende productie “Acht Vrouwen” naar het gelijknamige theaterstuk van Thomas Robert met muziek van Stephen Sondheim (februari 2013). Het seizoen wordt in mei 2013 afgesloten met de kaskraker “The Full Monty”.

Het feit dat Mithe uitbreekt uit Leuven is ook nieuw. Mithe trekt voor 3 opvoeringen van Spring Awakening naar het Fakkeltheater in Antwerpen. Er groeien plannen om ook nadien met deze productie in Vlaanderen te toeren.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page