top of page

Het ware muzikale verhaal van De prinses op de erwt

Het Leuvense musicalgezelschap Mithe koos als eerste productie van hun seizoen voor ‘Once Upon a Mattress’, het ware verhaal van de prinses op de erwt. Iedereen denkt immers dat ze het verhaal kennen, maar deze voorstelling uit 1959 van Mary Rodgers en Marshall Barer trekt dat toch enigszins in twijfel. Heel nieuwsgierig naar de echte feiten gingen we gisterenavond een kijkje nemen bij de voorlaatste speeldag in Reynaerttheater Malpertuus.

Mithe heeft in de loop van de jaren al een stevige reputatie opgebouwd in het amateurcircuit. Het gezelschap slaagt er steeds in om een leuke balans te vinden tussen bekende en minder voor de hand liggende titels. In het seizoen 2013-2014 pakken ze uit met producties die passen binnen die laatste categorie. Hoewel de musical gebaseerd op ‘De prinses op de erwt’ in 1959 behoorlijk populair was op Broadway – en in 1996 zelfs een revival kreeg met o.a. Sarah Jessica Parker – is ‘Once Upon a Mattress’ niet erg bekend bij het grote publiek. Het verhaal speelt zich af in een klein land hier ver vandaan waar prins Vrezeloos op zoek is naar een bruid. Een dozijn meisjes werd al getest en ongeschikt bevonden door zijn moeder, koningin Ergernas. Zij domineert het koninkrijk, inclusief haar, door een toverspreuk monddood gemaakte echtgenoot, koning Sextimus de Stille. De bewoners van het land zijn echter behoorlijk overstuur omdat de huwelijkswet van het koninkrijk voorschrijft dat “Niemand zal huwen voor prins Vrezeloos zijn huwelijksbed betreden heeft”… Dit is zonder meer een boeiend uitgangspunt, maar jammer genoeg slaagde het team van Mithe er deze keer niet helemaal in om het stuk van de jaren 50 naar 2014 te transporteren. Zoals steeds waren er enkele interessante vondsten en opmerkelijke prestaties in de cast, maar dat was niet genoeg om de voorstelling voldoende vaart en humor mee te geven. Een gemiste kans, maar dat neemt niet weg dat we nu al uitkijken naar hun volgende productie. In mei brengt Mithe namelijk ‘The Thing about Men’, een komische musical van Jimmy Roberts en Joe DiPietro uit 2003. Meer info daarover kan je vinden via www.mithe.be.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page