top of page

RENT te zien in Het Fakkeltheater te Antwerpen

De rockmusical RENT vertelt het verhaal van acht vrienden die in New York wonen. We kijken in de voorstelling door de ogen en de lens van Marc, die een jaar lang de groep volgt door middel van een videoreportage. De acht moeten zien te overleven terwijl ze worstelen met relaties, liefde, het verlies, hun creativiteit en aids. Larson liet zich voor zijn werk inspireren door de opera ‘La Bohème’ van Puccini.

RENT is een herneming van de succesvolle productie uit het eerste seizoen van Mithe. Omwille van het vijfjarig bestaan van de groep werd aan de toeschouwers gevraagd welke voorstelling ze graag nog eens terug wilden zien en RENT kwam als winnaar uit de bus!

Musicalcompagnie Mithe is een jonge musicalcompagnie met grote ambitie. De groep ontsproot als Musicalafdeling uit de befaamde Leuvense dansschool van Aike Raes.

Haar werking groeide en evolueerde gestaag en sinds 2009 staat Mithe als vzw op eigen benen.

De eerste 5 ‘zelfstandige’ seizoenen verliepen meteen erg succesvol! Voor meerdere producties sleepte Mithe telkens enkele belangrijke nominaties en erkenningen in de wacht. Hoogtepunten waren het binnenhalen van de Euripidesprijs met de productie ‘Rent’ in 2010 en de Vlaamse Musicalprijs in 2011 met de productie ‘Company’ (categorie: ‘Beste Amateurmusical’)

Andere succesvolle en genomineerde producties van de laatste jaren waren ‘Spring Awakening’, ‘The Full Monty’, ‘The Thing About Men’ en recent nog ‘Legally Blonde’.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page