WIT SCOOL_Logo S-cool WIT OP TRANSPARANT

AANBOD.

 
Mithe-s-cool_SEPTEMBER 2017 (42 van 43)_

PODIUM
INITITATIE

4-6 JAAR

Mithe-s-cool_Kampje PASEN 2017_KIDS (28

MUSICAL

VAN 6 -106 JAAR

Mithe-s-cool_SEPTEMBER 2017 (19 van 43)_

ZANG

VAN 7-16 JAAR

_MG_9296_edited_edited.jpg

MUSICALKOOR

VANAF 16 JAAR

IMG_0083_edited.jpg

VAKANTIEKAMPEN

4-12 JAAR

_MG_8914_edited.jpg

WORKSHOPS

18+

 

F.A.Q.

INHOUDELIJK

Moet ik voorkennis hebben om te kunnen starten met lessen of workshops


Nee, je hoeft nog geen voorkennis te hebben. Iedereen die denkt de musicalmicrobe te pakken te hebben kan zich inschrijven. De docenten begeleiden je dan stap voor stap doorheen het schooljaar in de drie disciplines. Ook voor de zanglessen is iedereen van 7-16 welkom. Enkel voor het musicalkoor is er vooraf een auditie.
Zijn de lessen zowel geschikt voor jongens als voor meisjes?


Uiteraard! Onze les podiuminitiatie van de allerkleinsten startte dit seizoen met evenveel meisjes als jongens! Op het podium staan is voor iedereen even boeiend. Er wordt gewerkt met muziekmateriaal en toneeloefeningen die voor beiden geschikt zijn
Wat houdt een toonmoment in?


In een toonmoment kan je laten zien wat je allemaal geleerd hebt in de musicallessen. Soms wordt dit gebaseerd op een bestaand musicalverhaal, soms maakt de docent met het aangeleerde materiaal een 'mini-musical'. In de lessenreeksen wordt er meer aandacht .geschonken aan het aanleren van de drie disciplines dan aan enkel een 'voorstelling' spelen
Kan ik een kijkje komen nemen in de lessen?


Dit schooljaar kan dat helaas niet (o.w.v. Corona maatregelen)
Wat is het verschil tussen de lessenreeks en de voorstellingen die Mithe brengt?


De lessenreeks heeft voornamelijk als doel bij te leren in de drie takken van musical. Je werkt naar een toonmoment, maar het niveau van het eindresultaat is ondergeschikt aan de leercurve van de deelnemers. Voor een lessenreeks hoef je dan ook geen auditie te doen. De producties van Mithe zijn een intensiever repetitieproces met als kers op de taart een reeks voorstellingen. Hier streven we wel een zo hoog mogelijke kwaliteit van het eindproduct na, in tegenstelling tot de lessen, waar het zwaartepunt eerder op het leerproces ligt. Leden van Mithe die meespelen in producties worden ook verwacht mee te helpen achter de schermen. Denk maar aan bardiensten, tickets, decorbouw, drukwerken,... Om mee te mogen spelen in een productie moet je eerst slagen voor een auditie. Deze vind jaarlijks in juni plaats. Meer info hierover krijg je via de nieuwsbrief.
Hoe blijf ik op de hoogte over komende audities voor de musicalproducties.


Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief. Meestal moet je voor onze producties ouder zijn dan 16 jaar. Wanneer we kinderenrollen casten kom je ook dit te weten via de nieuwsbrief.

DOCENTEN

Wie zijn de docenten van Musical-s-cool Mithe?


Onze docenten zijn professionele muziekpedagogen, musicalacteurs - en actrices en kleutersleidsters met een specialisatie muzische vorming.

PRAKTISCH

Kan ik een proefles volgen?


MUSICAL & PODIUMINITIATIE: Dat kan zolang de groep nog niet volzet is. Proeflessen kunnen van september tot einde oktober. Daarna worden de inschrijvingen definitief afgesloten en kom je op de wachtlijst van het volgende schooljaar terecht. Let wel, het gebeurt vaak dat de groepen in juni van het voorbije schooljaar reeds volzet zijn, in dat geval zijn proeflessen niet meer mogelijk. Hoe schrijf je je in voor een proefles? 1) Check de beschikbaarheid (Indien een groep volzet is staat dat aangegeven op de website) 2) Schrijf je op reguliere wijze in via het formulier 3) Stuur een mailtje naar musical-s-cool@mithe.be met de naam van het kind , de gewenste dag en de gewenste groep waarvoor je een proefles wil volgen. Zo zorgen wij dat de betaalinformatie pas na eventuele definitieve inschrijving volgt. ZANGLESSEN: Voor zanglessen zijn er geen proeflessen mogelijk o.w.v. de specifieke samenstelling van elke groep. Wil je meer info over de zanglessen? Stuur dan gerust een mailtje naar musical-s-cool@mithe.be
Waar gaan de lessen door?


Comeniusgebouw, Tiensevest 60, 3000 Leuven
Ik volgde afgelopen schooljaar al les. Moet ik mij dan opnieuw inschrijven via de website?


Nee. In mei krijg je een mailtje met daarin de vraag voor de herinschrijving. Huidige leerlingen krijgen voorang op nieuwe inschrijvingen. Wacht je tot na een week met herinschrijven, dan doe je dat via de website, maar ben je ook je voorang op inschrijvingen van de wachtlijst kwijt.
Is mijn plaatsje verzekerd wanneer ik me aanmeld voor een proefles?


Nee. Je plaats is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld. Daarom vragen wij om ook voor je een proefles volgt 1) in te schrijven via het officiële formulier. 2) een mailtje te sturen naar musical-s-cool@mithe.be met de naam van het kind, de gewenste dag en de gewenste les. Merken wij dat de les volgeraakt met effectieve inschrijvingen, dan mag je van ons een bericht verwachten met de vraag of je je al dan niet wil inschrijven. Schrijf je je op dat moment niet is, wordt de lijst aangevuld en kan er ook geen proefles meer gevolgd worden.
Ik heb een praktische of inhoudelijke vraag


Kijk eerst even naar de antwoorden in deze F.A.Q. Kan je het antwoord niet vinden, stuur dan een mailtje naar musical-s-cool@mithe.be. Staat het antwoord niet in onze F.A.Q. kan je binnen de twee werkdagen een antwoord verwachten. Gelieve ons enkel in zeer dringende gevallen telefonisch te contacteren.
Op welk moment gaan de lessen door?


Onderaan het tabblad 'musical-s-cool' kan je de agenda terugvinden. Deze is steeds up to date voor het huidige schooljaar. Voor het komende schooljaar kunnen er wijzigingen gebeuren. Het Lesselrooster voor volgend schooljaar (2021-2022) Kan je HIER terugvinden
Ik heb een probleem met het aanmeldingsformulier van de lessen of kampen.


1) zijn alle velden ingevuld? 2) Probeer eens via een andere browser (Google Chrome, Safari, Mozilla,...) 3) Probeer eens via een incognitovenster 4) Nog niet gelukt? stuur dan een mail met alle gegevens die opgevraagd worden in het formulier naar info@mithe.be
Ik schreef me in op de wachtlijst. Wanneer kan ik een definitief antwoord verwachten?


De leerlingen van het huidige schooljaar krijgen eerst de kans om zich in te schrijven. Dir kan tot einde mei. In de loop van de eerste twee weken van juni kan je een mailtje verwachten over je inschrijving op de wahctlijst.

 

DATA
2021-2022