top of page

Make-Up by Leen Doms Make-up en styling

Benodigde borstels en penselen

Stappenplan voor een perfecte make-up


Stappenplan voor een perfecte make-up

 1. Vóór je make-up komt altijd een goede reiniging en verzorging van de huid. Hou hierbij altijd rekening met je huidtype. De oogleden hou je vetvrij om te voorkomen dat alles gaat uitlopen. Werk steeds met propere handen en propere penselen!

 2. Breng eventueel een primer aan op je gelaat.

 3. Oogprimer (MAC) zorgt ervoor dat oogschaduw beter hecht en niet in de plooitjes gaat zitten.

 4. Breng oogschaduw steeds aan in kleine hoeveelheden, laagje per laagje. Toevoegen kan altijd. Wegnemen betekent vaak opnieuw beginnen. Afhankelijk van het gewenste resultaat kies je 1 of meerdere kleuren.
  a. Smokey eyes: hierbij gebruik je één donkere kleur die van donker naar licht gaat vertrekkend aan de wimperlijn. Hiervoor kan je eventueel ook een gekleurde primer of oogpotlood gebruiken als basis onder je oogschaduw.
  b. Beauty look: breng eerst een schaduwkleur (donker, mat) aan in de arcadeboog. Nadien breng je een lichtere kleur, al dan niet glanzend, aan op het bewegend ooglid. Blend alles mooi samen. Werk af met wit of nacré in de ooghoeken en net onder de wenkbrauwen.

 5. Voor een mooie intense look gebruiken we eyeliner. Deze breng je aan zo kort mogelijk tegen de wimperrand. Hou rekening met de hoeveelheid plaats die je hebt op je ooglid. Eindig altijd op het punt dat je bekomt door denkbeeldig je waterlijn door te trekken.

 6. Reinig de zone onder je ogen voorzichtig met een wattenstaafje. Zo nemen we eventueel gevallen oogschaduw weg.

 7. Oneffenheden zoals puistjes en wallen werken we weg met een concealer.
  a. Red2 = camoufleren van rode vlekken, puistjes
  b. Blue2 = camoufleren van wallen, donkere kringen, schaduwen

 8. Nu brengen we de fond de teint aan op ons gelaat met je handen, sponsje of een penseel. Fond goed uitsmeren in haarlijn en in hals. Let op dat je je concealer niet wegveegt.

 9. Poeder het geheel af met een vast of los (mineraal) poeder.

 10. Zet je wenkbrauwen aan met een potlood of mat poeder. Nooit zwart, altijd een koele kleur. Werk ook hier in kleine laagjes en volg de haarrichting.

 11. Werk nu de onderkant van de ogen af met potlood en/of oogschaduw. De donkerste kleur komt steeds aan de wimperrand en vooral aan de buitenste hoek.

 12. Breng schaduw en highlights aan met poeder.
  Tip: om je mond nog meer te accentueren, kan je onder je onderlip wat schaduw aanbrengen en op je cupidoboog of boven je bovenlip wat highlights.

 13. Breng blush aan op het jukbeen en werk mooi uit in de richting van je oor. Blijf onder je pupil en 2 vingers van je mondhoek.

 14. Kies een lippenstift en lippenpotlood in ongeveer dezelfde kleur. Vul de hele lip met het potlood, dit zorgt voor een betere hechting van je lippenstift.

 15. Breng je mascara aan als laatste. Je kan een wimperkruller gebruiken voor mooie gekrulde wimpers.

bottom of page